ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Новини

  • Ягоди отглеждане,сортове за гарантирани добиви

    Ягодата е род растения от семейство Розоцветни (Rosaceae), както и плодът на тези растения, който е с високо съдържание на въглехидрати и витамин C. Съществуват няколко вида от род Ягода, като един от най-разпространените е горската ягода. Образува коренище с издънки. Листата са сложни тройни, с прилистници, събрани в основата на стъблото. Плодът е лъжлив. Плодниците са много.

    23.03.2018

    Прочети публикацията

  • Кои плодове съдържат най-много витамини

    Плодовете лекуват. Те са източник на изключително полезни вещества, необходими за поддържане на човешкия организъм. Регулират храносмилането, осигуряват енергия, помагат за изхвърляне на вредните вещества. Въглехидрати, белтъчини, мазнини, органични киселини, плодова вода, витамини, ензими, хормони, соли, слузни вещества, алкалоиди, гликозиди, багрилни вещества - всичко това получаваме от плодовете. А някои от тях като скорушата и офиката съдържат въглехидрата сорбит, който е сладък, но не е захар и е изключително полезен при захарния диабет. Известно е значението на витамините за нормалното функциониране на човешкия организъм. При техния недостиг се нарушава нормалната обмяна на веществата, защитните сили на организма отслабват, появяват се недоимъчни заболявания -хиповитаминоза при недостиг и авитаминоза при пълната липса на даден витамин. Болшинството от витаминните препарати се получават по синтетичен път, като имат еднаква химическа формула с естествените. Но във всички случаи за предпочитане е да се приемат дадените от природата витамини.

    19.03.2018

    Прочети публикацията

  • Вишната-(Prunus cerasus)- невероятна лечителка от градината

    Вишната (Prunus cerasus)  е вид овощно дръвче от семейство Розоцветни. Отглежда се заради плодовете й, които много наподобяват тези на черешата, но са доста по-кисели на вкус.
    Всичко в тези дръвчета се оказва невероятно полезно и здравословно. Съществуват около 300 сорта вишни. Различават се и по вкус, аромат, сочност и сладост.  

    14.03.2018

    Прочети публикацията

  • ОСНОВНИ ПРАВИЛА ПРИ ЗАСАЖДАНЕ НА ФИДАНКИ

    Засаждане на фиданки. Изкопава се дупка, колкото може по-голяма и дълбока. Целта е плътният почвен слой в дълбочина да се пробие, за да могат корените бързо да тръгнат надолу. Добавя се оборски тор и се разбива с почвата в дълбочина. Целта е да се привлекат корените надолу. Те имат винаги движение към влагата и хранителните вещества. В противен случай ще останат в богатия повърхностен почвен слой. По същата причина когато се полива младо дърво се полива с много вода наведнъж- да стигне водата в дълбочина. Иначе корените се развиват основно горе.

    12.03.2018

    Прочети публикацията

  • Мъхове и лишеи по овощните дървета

    .Мъховете и лишеите по овощните дървета са неканен гост, който може да има фатални последици за растенията. Те нападат предимно по-старите дървета. Имат задържащ ефект върху тяхното развитие и са убежище за много вредители.

    08.03.2018

    Прочети публикацията