ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Новини

  • Аронията е безценно природно съкровище

    Това става благодарение на уникалният химичен състав  на плодовете на Аронията. В тях се съдържат биологично полезни вещества, в пъти по-големи от колкото в другите лечебни растения и билки. Много по-силно е действието на витамините А, D, Е, Р и С, които Аронията притежава.  Комбинацията на тези витамини с останалите химични съставки на растението, са мощно средство не само за борба с изхвърлянето на токсините, радиоактивните елементи и тежките метали от организма. А също така имат отличен ефект, за укрепване на съединителната тъкан и пазят капилярите от кръвоизливи, особено в мозъка и сърцето. Вкусният сок има мощен антирадиационен ефект, особено за хора, които работят с компютри и тези, които водят дълги разговори по мобилните телефони.    

    16.02.2018

    Прочети публикацията

  • Американска синя боровинка (Vaccinium corymbosum)-размножаване,отглеждане-ползи малкото синьо хапче

     ползи-малкото синьо хапче                                                                                                                                1/2.Боровинките са много ценени заради състава си от антиоксиданти, на първа позиция сред плодовете, но те съдържат полезни за червата фибри и много витамин C, който се грижи за имунитета. Синята боровинка е по-полезна от тази, която е отгледана в градина. Освен значителни дози витамин A и C, боровинката съдържа захари, органични киселини, пектин, танини, флавоноиди, минерали, полифеноли, есенциални киселини, желязо.               В съдържанието им има съставка, проантоцианидин, която предпазва зъбите от кариеси, тъй като пречи на оформянето на зъбни плаки.Проучвания от години сочат, че боровинките са толкова полезни, колкото вкусни. Антиоксидантите в състава на боровинката редуцират риска от сърдечни, ракови и много други болести. Веществата в нея забавят стареенето и отслабването на мозъчната дейност.                                                                                                                                                                                                                                                                                         

    10.02.2018

    Прочети публикацията

  • МАЛИНИ РАЗМНОЖАВАНЕ,РЕЗИТБА,БОЛЕСТИ И НЕПРИЯТЕЛИ

    Малината е полухраст – с многогодишно коренище и с непълен двугодишен цикъл на развитие на надземната част (издънките). Тя е била позната на човека още от каменната епоха. фактът, че тази култура се среща в големи естествени горски находища у нас показва благоприятните почвено-климатични условия на България за отглеждането й. Ботанически, морфологични и биологични особености

    07.02.2018

    Прочети публикацията

  • ВРЕДИТЕЛИ И БОЛЕСТИ ПО ЛЕШНИКА

    Най-голямо икономическо значение за лешника има болестта брашнеста мана. Тя се причинява от гъба, като образува плесен върху горната повърхност на листата, прошарена с черни тела. Патогенът зимува в окапалите листа, затова е важно листата да се събират и унищожават или да се заравят при обработка на почвата. Опасни неприятели по лешника са лешниковият хоботник и лешниковият сечко. Лешниковият хоботник е бръмбарче, което се среща през пролетта и лятото и зимува като ларва в почвата. Възрастните бръмбарчета нагризват зелените плодове и снасят в тях по едно яйце. След известно време те напускат плодовете и се заравят в почвата.

    03.02.2018

    Прочети публикацията

  • ЛЕШНИК РЕЗИТБА И РАЗМОЖАВАНЕ

    Римски лешник - плододава много добре и редовно. Плодовете са средни до едри, наподобяващи форма на кестен. Ядка, изпълваща добре черупката, с фин и сладък вкус. Зрее през втората половина на август.

    03.02.2018

    Прочети публикацията