FLOWER GARDEN

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Новини

 • Правилната пролетна резитба на храстовидните рози, за да бъдат отрупани с цвят през цялата година

  Розите растат в градините, дарят на хората щастие и жизненост, красота и здраве, дълголетие и младост. Как много разновидности, видове и цветове на роза е създал човек! Розите през пролетта ще се нуждаят от правилно подрязване и задължително хранене, както и защита срещу болести и вредители. Но за внимателната грижа в самото начало на градинския сезон, тези красавици ще ви благодаря два пъти с идването на лятото.

  24.01.2022

  Прочети публикацията

 • ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ Е МНОГО ПОЛЕЗНА ТИБЕСКА МАЛИНА-( МАЛИНА МЯУ-МЯУ)

  Той също така предполага, че Япония е родното място на тази малина, където е широко разпространена по планинските склонове и в леки гори на височина до 1500 метра. Според други версии, произходът на розолистната ягода-малина се среща в Китай и Тибет, следователно един от най-популярните му имена в Русия - тибетска малина.

  02.05.2021

  Прочети публикацията

 • Цветовете на розата говорят

  Първите сведения за розата срещаме в древните индийски предания, които разказват за почитта, с която се ползвало това цвете. Съществувал дори закон – всеки, който донесе на владетеля на страната роза, можел да го помоли за всичко, каквото пожелаел. С рози украсявали царските покои, с тях плащали данъци и такси. По време на републиката римляните смятали розата за олицетворение на строга нравственост и я използвали като награда за забележителни дела.

  27.01.2021

  Прочети публикацията

 • Грижа за розите през зимните месеци

  Януари или февроари е най-подходящият месец за зимни пръскания на розите. Обикновено те се правят след, като листата на розите опадат напълно, но най-добре е тази важна работа да се свърши непосредствено преди разпукването на пъпките. Затова използвайте активно по-топлите и слънчеви февруарски дни, съветват агрономите. Ако се изпусне благоприятния момент, е по-добре да оставите пръсканията за пролетта. Тогава обаче трябва да се използват препарати, които не увреждат пъпките.

  13.01.2021

  Прочети публикацията

 • СХЕМА ЗА ОПАЗВАНЕ ОТ НЕПРИЯТЕЛИ ЯБЪЛКИ И КРУШИ

  Борбата с насекоми и болести е позната на всеки летовник и градинар. За съжаление, без редовни градински процедури, е невъзможно да се получи добра реколта и да се отглеждат здрави дървета и храсти. Пръскането на овощни дървета започва най-рано през пролетта, докато пъпките се събудят и сокът не се движи. Едно лечение не е достатъчно, така че градинарите трябва да повтарят пръскането през целия сезон. За да не пропуснете момента и да не навредите на дърветата, препоръчително е да си направите график. И все пак е много важно да се изберат правилните препарати, които съответстват на сезона и вегетационния етап на растенията.

  23.11.2019

  Прочети публикацията