ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Новини

  • Руски градински чай използва се за акцент в градината -(Perovskia atriplicifolia)

    Perovskia atriplicifolia е растение, познато под наименованията Перовския, Руски градински чай, Руски мъдрец и Руска салвия.Многогодишно полухрастовидно растение с презимуващо коренище. Стъблата са четириръбести, сиви, изправени, много на брой. Листата са сивозелени, 5 на 2.5 см, овласени, елиптични с вълнообразна периферия. Имат специфичен силен и приятен аромат при докосване. Съцветията са рехави, цветчетата подобни на лавандула. Перовскията произхожда от Централна Азия - Иран, Афганистан, Пакистан и Тибет, където расте на скалисти припечни склонове.

    05.02.2023

    Прочети публикацията

  • Карака блек къпина Знаете ли че един храст е способен да даде до 14 кг плодове

    Произходът на тази черна къпина започва през 1982 г. в Нова Зеландия - тогава животновъдите успяват да кръстосат сортовете Aurora и Comanche. Резултатът беше много различен по свойствата си растения, сред които бе избран единият храст с най-големи плодове, а другият с плодове с много гъста пулпа. Именно от тях тръгна нов сорт, от който бяха избрани храсти с големи гъсти плодове и дълго плододаване. След което, като се увериха, че къпината има висококачествени характеристики, създателите я нарекоха Karaka Black.

    12.01.2023

    Прочети публикацията

  • Какво яде листата на розите?

    Виновникът е пчела, колкото и чудно да звучи. Листогризещи пчели (Megachile spp.) или т.нар. пчели листорези изрязват полукръгли части от листата на растенията не само на розите, но най-често забелязваме повредите по тях. Независимо от щетите, които нанася, насекомото е полезно! То е повече от чудесен опрашител!

    21.07.2022

    Прочети публикацията

  • Неприятели по розите

    Розите, както и други растения в градината, често са засегнати от различни болести и страдат от нашествието на куп вредители. Много често именно растенията и плевелите, които виреят в близост до тях, са източници на заплаха.Насекомите вредители могат да причинят толкова сериозни щети на розите, че могат да доведат до отслабване и дори смърт на растението. Извършените правилни и навременни мерки за борба с неканените гости, в същото време намаляват риска от заразяване на кралицата на цветята с инфекциозни заболявания.


    03.07.2022

    Прочети публикацията

  • Правилната пролетна резитба на храстовидните рози, за да бъдат отрупани с цвят през цялата година

    Розите растат в градините, дарят на хората щастие и жизненост, красота и здраве, дълголетие и младост. Как много разновидности, видове и цветове на роза е създал човек! Розите през пролетта ще се нуждаят от правилно подрязване и задължително хранене, както и защита срещу болести и вредители. Но за внимателната грижа в самото начало на градинския сезон, тези красавици ще ви благодаря два пъти с идването на лятото.

    24.01.2022

    Прочети публикацията