Овощен и декоративен разсадник FLOWER GARDEN

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Новини

 • БЯЛ КАСИС-(Ribes rubrum)-ОТГЛЕЖДАНЕ,ПОЛЗИ

  Бяло френско грозде, Касис (Ribes rubrum "White grape", Whitecurrant, White currant) представлява широколистен храст, един от видовете френско грозде, който носи и името бял касис. Класифицира се към семейство Касисови (Grossulariaceae). Растението понякога се определя като албиносова разновидност на черния касис, поради прозрачният и белезникав цвят на плодчетата му, което е показателно за липсата на антиоксидантни пигменти в него. Има касиси с розов и жълт цвят, но те вече са хибридни сортове.

  04.04.2018

  Прочети публикацията

 • Райската ябълка (Diospyros kaki)-ОТГЛЕЖДАНЕ И ПОЛЗИ

  Райската ябълка (Diospyros kaki) е студоустойчива субтропична овощна култура, която може успешно да се отглежда при нашите климатични условия в голяма част от полските райони на страната. За нейна родина се счита Китай, където от дълбока древност са познавали и прилагали лечебните й свойства. В миналото тя е била използвана при  лечение на скорбут, инфекции, възпалителни процеси и др.

  31.03.2018

  Прочети публикацията

 • Нар - (Punica granata)-Отглеждане,размножаване,добиви

  Нарът (Punika granatum) e едно от най-старите културни растения. Той се отнася към семейство Punicaceae. За негова родина се смята Югозападна Азия.
  Полезните и лечебни качества на този плод са били известни на хората от дълбока древност. Рисунки на нар са намерени в гробниците на египетските фараони. За римляните и гърците той е бил символ на плодовитостта и дълголетието, за евреите – на изобилието и богатството.

  През епохата на християнството червеният сок от зърната на нара се свързва с пролятата кръв на мъчениците за Христовата вяра. В далечното минало при сватбените ритуали плодът е бил послание за щастлив брак и многобройно потомство.
  Нарът е широко разпространен в азиатските, африканските и средиземноморските страни. У нас той се среща в крайните южни райони на страната и по Южното Черноморие, предимно в градините на любителите овощари. Отглежда се като дърво и храст.  29.03.2018

  Прочети публикацията

 • Ягоди отглеждане,сортове за гарантирани добиви

  Ягодата е род растения от семейство Розоцветни (Rosaceae), както и плодът на тези растения, който е с високо съдържание на въглехидрати и витамин C. Съществуват няколко вида от род Ягода, като един от най-разпространените е горската ягода. Образува коренище с издънки. Листата са сложни тройни, с прилистници, събрани в основата на стъблото. Плодът е лъжлив. Плодниците са много.

  23.03.2018

  Прочети публикацията

 • Кои плодове съдържат най-много витамини

  Плодовете лекуват. Те са източник на изключително полезни вещества, необходими за поддържане на човешкия организъм. Регулират храносмилането, осигуряват енергия, помагат за изхвърляне на вредните вещества. Въглехидрати, белтъчини, мазнини, органични киселини, плодова вода, витамини, ензими, хормони, соли, слузни вещества, алкалоиди, гликозиди, багрилни вещества - всичко това получаваме от плодовете. А някои от тях като скорушата и офиката съдържат въглехидрата сорбит, който е сладък, но не е захар и е изключително полезен при захарния диабет. Известно е значението на витамините за нормалното функциониране на човешкия организъм. При техния недостиг се нарушава нормалната обмяна на веществата, защитните сили на организма отслабват, появяват се недоимъчни заболявания -хиповитаминоза при недостиг и авитаминоза при пълната липса на даден витамин. Болшинството от витаминните препарати се получават по синтетичен път, като имат еднаква химическа формула с естествените. Но във всички случаи за предпочитане е да се приемат дадените от природата витамини.

  19.03.2018

  Прочети публикацията