Овощен и декоративен разсадник FLOWER GARDEN

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Новини

 • ДЕКОРАТИВНИ ОВОШКИ ОТГЛЕЖДАНЕ И ВИДОВЕ

  За разлика от обикновените сортове те растат само на височина. Плодовете им имат нормална едрина и вкусови качества и растат скупчени на тънък ствол. Изисканата осанка ги прави много привлекателни за зониране на пътека в градината или сладко украшение за слънчевата тераса. Ако искаме да добавим нещо нетрадиционно в двора или пък най-после да сбъднем мечтата си собствена овощна градина, дори и в ограниченото пространство на градските панелни жилища, малките овошки са едно неустоимо предложение.

  07.04.2018

  Прочети публикацията

 • БЯЛ КАСИС-(Ribes rubrum)-ОТГЛЕЖДАНЕ,ПОЛЗИ

  Бяло френско грозде, Касис (Ribes rubrum "White grape", Whitecurrant, White currant) представлява широколистен храст, един от видовете френско грозде, който носи и името бял касис. Класифицира се към семейство Касисови (Grossulariaceae). Растението понякога се определя като албиносова разновидност на черния касис, поради прозрачният и белезникав цвят на плодчетата му, което е показателно за липсата на антиоксидантни пигменти в него. Има касиси с розов и жълт цвят, но те вече са хибридни сортове.

  04.04.2018

  Прочети публикацията

 • Райската ябълка (Diospyros kaki)-ОТГЛЕЖДАНЕ И ПОЛЗИ

  Райската ябълка (Diospyros kaki) е студоустойчива субтропична овощна култура, която може успешно да се отглежда при нашите климатични условия в голяма част от полските райони на страната. За нейна родина се счита Китай, където от дълбока древност са познавали и прилагали лечебните й свойства. В миналото тя е била използвана при  лечение на скорбут, инфекции, възпалителни процеси и др.

  31.03.2018

  Прочети публикацията

 • Нар - (Punica granata)-Отглеждане,размножаване,добиви

  Нарът (Punika granatum) e едно от най-старите културни растения. Той се отнася към семейство Punicaceae. За негова родина се смята Югозападна Азия.
  Полезните и лечебни качества на този плод са били известни на хората от дълбока древност. Рисунки на нар са намерени в гробниците на египетските фараони. За римляните и гърците той е бил символ на плодовитостта и дълголетието, за евреите – на изобилието и богатството.

  През епохата на християнството червеният сок от зърната на нара се свързва с пролятата кръв на мъчениците за Христовата вяра. В далечното минало при сватбените ритуали плодът е бил послание за щастлив брак и многобройно потомство.
  Нарът е широко разпространен в азиатските, африканските и средиземноморските страни. У нас той се среща в крайните южни райони на страната и по Южното Черноморие, предимно в градините на любителите овощари. Отглежда се като дърво и храст.  29.03.2018

  Прочети публикацията

 • Ягоди отглеждане,сортове за гарантирани добиви

  Ягодата е род растения от семейство Розоцветни (Rosaceae), както и плодът на тези растения, който е с високо съдържание на въглехидрати и витамин C. Съществуват няколко вида от род Ягода, като един от най-разпространените е горската ягода. Образува коренище с издънки. Листата са сложни тройни, с прилистници, събрани в основата на стъблото. Плодът е лъжлив. Плодниците са много.

  23.03.2018

  Прочети публикацията