ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Ajuga 'Burgundy Glow': Перфектният избор за цветен килим в градината

Аюга ‘Burgundy Glow’ , позната още като пъстролистна аюга, е многогодишно декоративно растение, което е популярно сред градинарите заради своята красивa, пъстра листна маса и лесното отглеждане. Това издръжливо и нискорастящо растение е идеален избор за градини, които търсят нещо непретенциозно, но ефектно за покриване на почвата или оформяне на бордюри. Листата му варират от кремаво-бяло до розово и зелено с бургундски оттенъци, което придава изискан цветен акцент в градината.

                                            Как се отглежда Аюга ‘Burgundy Glow’?

Аюга е много лесна за отглеждане, изискваща минимални грижи. Тя предпочита полусенчести до сенчести места, въпреки че може да расте и на слънце, ако почвата е достатъчно влажна. Най-добре се развива в добре дренирана почва, но е адаптивна и може да се приспособи към различни условия.

  • Поливане: Аюгата не е особено претенциозна за поливане, но се нуждае от редовно овлажняване на почвата, особено в горещите летни месеци.   
  •  
  • Подрязване: През пролетта може да се подреже, за да се стимулира нов растеж и да се поддържа компактна форма. Важно е да се премахват увехналите цветове, за да се поддържа декоративният и вид.  

 

  • .

       Къде в градината може да се засади?

Аюга ‘Burgundy Glow’ (Аюга пъстролистна) е идеална за различни зони в градината:

  • Покривка за почва: Поради способността си бързо да се разпространява, това растение е чудесен избор за покриване на големи пространства, където трябва да се предотврати появата на плевели.
  •   
  • Бордюри: Засадена по градинските алеи или около цветни лехи, аюгата създава красив и подреден бордюр, който подчертава градинската аранжировка. 
  •  
  • Алпинеуми: Аюга е подходяща и за алпинеуми или каменни градини, където може да бъде засадена между камъни или в сенчести участъци.  

                           Как да аранжираме Аюга в градината?

Аюга ‘Burgundy Glow’ (Аюга пъстролистна) е изключително декоративна и може да се използва в различни градински композиции. Ето няколко идеи:

  • Комбинация с хостa и цъфтящи растения : Пъстрите и листа контрастират красиво с по-тъмните и зеленикави тонове на други сенколюбиви растения като хостa (декоративни листа) .  

  • Смесена бордюрна композиция: Засадете я заедно с декоративни треви или ниски храсти за интересна текстурна комбинация.
  •  
  • В контейнери: Аюга също се развива добре в саксии и контейнери, което я прави добър избор за декориране на тераси, балкони и други малки пространства. 

Ajuga ‘Burgundy Glow’ е не само красив, но и устойчив избор за всяка градина, особено в сенчести и полусенчести места. Засадена правилно, тя ще внесе живописен цвят и текстура, като същевременно ще изисква минимални грижи.

МОЖЕ ДА КУПИТЕ ТУК

Montage създаден Bloggif

Разсадник Flower-Garden plant ПРЕДЛАГА ДЕСЕРТНИ ЛОЗИ,БЕЗСЕМЕНИ ЛОЗИ, ХРАСТОВИДНИ РОЗИ,КАТЕРЛИВИ РОЗИ,ПЛОДНИ ХРАСТИ,РАСТЕНИЯ ЗА ЖИВ ПЛЕТ,ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ,МЕДОННОСНИ РАСТЕНИЯ И ДЕКОРАТИВНИ ХРАСТИ ЗА ГРАДИНАТА тел за поръчки 0887/31-35-38


« Назад към всички публикации