Овощен и декоративен разсадник FLOWER GARDEN

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Новини

 • СЛИВА ЙО-ЙО Сортът е първият в света, напълно устойчив към вируса на шарка и гъбни болести  Произход : Сорта е създаден от д-р Валтер Хартман, и е кръстоска между Ortenauer и Стенлей.

  Плодове: Едри, овални, тъмносиньо оцветени, със светлосин восъчен налеп. Месото е хрупкаво, сочно, със сладко-кисел хармоничен вкус. Костилката се отделя добре. Сортът е резистентен на шарка и устойчив на гъбни болести. Много подходящ за отглеждане в заразени с шарка райони. Сливите от сорта ЙО-ЙО са подходящи за директна консумация, за преработка и сушене.Сортът ЙО-ЙО зрее между 30 август и 5 септември.Слива - Йо-йо СЛИВА ЙО-ЙО Сортът е първият в света, напълно устойчив към вируса на шарка и гъбни болести

  13.10.2018

  Прочети публикацията

 • Круша - древен плод с магическа история

  Круша - древен плод на красивата, магическа история. Круша - древен плод на красивата, магическа история. Тя е смятан за фаворит плод на древногръцките богини, защото тя изглеждаше като форма на женско тяло с тънка талия и широки бедра. Сърбите също представляват сравнение с църквата, а това плодове, за да ги също малко свещено. Древните китайци и корейци пише в трактати, че това дърво има тайнствена сила. Slavyane също използва круша (плодове, клонки, дърво пепел) като лечебно компонент за различни отвари. 

  10.10.2018

  Прочети публикацията

 • БОРБА С БРАШНЕСТА МАНА

  Брашнестата мана напада листата, леторастите . Топлото време с висока относителна влажност на въздуха благоприятства развитието й и само температури извън интервала 10-32 градуса С са ограничаващ фактор за гъбата, така че рисковете за развитието ѝ тази година са големи. Честите валежи благоприятстват заразяванията, които могат да станат много рано през вегетацията от мицела, който е презимувал в пъпките. Срещу брашнестата мана към фунгицидите за мана, с които ще пръскате, се добавя и някой от следните продукти за растителна защита:

  05.08.2018

  Прочети публикацията

 • Логанбери-(Loganberry)- МАЛИНА КРЪСТОСКА С КЪПИНА С МНОГО ВКУСНИ ЕДРИ,ОТГЛЕЖДАНЕ


  В стремежа си за създаде свое супер растение Янг е бил вдъхновен е от подобна кръстоска – плодът логънбери (loganberry), получен от опрашването на къпина и малина. Неговият човешки татко е Лютър Бърбанк, който кръщава своето отроче на американския съдия и общественик, допринесъл много за развитието на градинарството Джеймс Харви Логан. Плодовете на логанбери са тъмночервени и един храст може да даде 7-8кг плодове. Логанбери (Rubus × loganobaccus) е хибрид, подобен на тайбери, произведен от опрашването на растенията от къпина сорт "Aughinbaugh" (Rubus Ursinus) с диплоидна червена малина (Rubus idaeus). Растението и плодовете приличат повече на къпини от колкото на малини, но цвета на плодовете е тъмночервен, а не черен. Логанбери се отглеждат с търговска цел, и от градинари

  30.04.2018

  Прочети публикацията

 • ДЕКОРАТИВНИ ОВОШКИ ОТГЛЕЖДАНЕ И ВИДОВЕ

  За разлика от обикновените сортове те растат само на височина. Плодовете им имат нормална едрина и вкусови качества и растат скупчени на тънък ствол. Изисканата осанка ги прави много привлекателни за зониране на пътека в градината или сладко украшение за слънчевата тераса. Ако искаме да добавим нещо нетрадиционно в двора или пък най-после да сбъднем мечтата си собствена овощна градина, дори и в ограниченото пространство на градските панелни жилища, малките овошки са едно неустоимо предложение.

  07.04.2018

  Прочети публикацията