ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Новини

  • Неприятели по розите

    Розите, както и други растения в градината, често са засегнати от различни болести и страдат от нашествието на куп вредители. Много често именно растенията и плевелите, които виреят в близост до тях, са източници на заплаха.Насекомите вредители могат да причинят толкова сериозни щети на розите, че могат да доведат до отслабване и дори смърт на растението. Извършените правилни и навременни мерки за борба с неканените гости, в същото време намаляват риска от заразяване на кралицата на цветята с инфекциозни заболявания.


    03.07.2022

    Прочети публикацията

  • Правилната пролетна резитба на храстовидните рози, за да бъдат отрупани с цвят през цялата година

    Розите растат в градините, дарят на хората щастие и жизненост, красота и здраве, дълголетие и младост. Как много разновидности, видове и цветове на роза е създал човек! Розите през пролетта ще се нуждаят от правилно подрязване и задължително хранене, както и защита срещу болести и вредители. Но за внимателната грижа в самото начало на градинския сезон, тези красавици ще ви благодаря два пъти с идването на лятото.

    24.01.2022

    Прочети публикацията

  • ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ Е МНОГО ПОЛЕЗНА ТИБЕСКА МАЛИНА-( МАЛИНА МЯУ-МЯУ)

    Той също така предполага, че Япония е родното място на тази малина, където е широко разпространена по планинските склонове и в леки гори на височина до 1500 метра. Според други версии, произходът на розолистната ягода-малина се среща в Китай и Тибет, следователно един от най-популярните му имена в Русия - тибетска малина.

    02.05.2021

    Прочети публикацията

  • Цветовете на розата говорят

    Първите сведения за розата срещаме в древните индийски предания, които разказват за почитта, с която се ползвало това цвете. Съществувал дори закон – всеки, който донесе на владетеля на страната роза, можел да го помоли за всичко, каквото пожелаел. С рози украсявали царските покои, с тях плащали данъци и такси. По време на републиката римляните смятали розата за олицетворение на строга нравственост и я използвали като награда за забележителни дела.

    27.01.2021

    Прочети публикацията

  • Грижа за розите през зимните месеци

    Януари или февроари е най-подходящият месец за зимни пръскания на розите. Обикновено те се правят след, като листата на розите опадат напълно, но най-добре е тази важна работа да се свърши непосредствено преди разпукването на пъпките. Затова използвайте активно по-топлите и слънчеви февруарски дни, съветват агрономите. Ако се изпусне благоприятния момент, е по-добре да оставите пръсканията за пролетта. Тогава обаче трябва да се използват препарати, които не увреждат пъпките.

    13.01.2021

    Прочети публикацията