ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Новини

  • Логанбери-(Loganberry)- МАЛИНА КРЪСТОСКА С КЪПИНА С МНОГО ВКУСНИ ЕДРИ,ОТГЛЕЖДАНЕ


    В стремежа си за създаде свое супер растение Янг е бил вдъхновен е от подобна кръстоска – плодът логънбери (loganberry), получен от опрашването на къпина и малина. Неговият човешки татко е Лютър Бърбанк, който кръщава своето отроче на американския съдия и общественик, допринесъл много за развитието на градинарството Джеймс Харви Логан. Плодовете на логанбери са тъмночервени и един храст може да даде 7-8кг плодове. Логанбери (Rubus × loganobaccus) е хибрид, подобен на тайбери, произведен от опрашването на растенията от къпина сорт "Aughinbaugh" (Rubus Ursinus) с диплоидна червена малина (Rubus idaeus). Растението и плодовете приличат повече на къпини от колкото на малини, но цвета на плодовете е тъмночервен, а не черен. Логанбери се отглеждат с търговска цел, и от градинари

    30.04.2018

    Прочети публикацията

  • ДЕКОРАТИВНИ ОВОШКИ ОТГЛЕЖДАНЕ И ВИДОВЕ

    За разлика от обикновените сортове те растат само на височина. Плодовете им имат нормална едрина и вкусови качества и растат скупчени на тънък ствол. Изисканата осанка ги прави много привлекателни за зониране на пътека в градината или сладко украшение за слънчевата тераса. Ако искаме да добавим нещо нетрадиционно в двора или пък най-после да сбъднем мечтата си собствена овощна градина, дори и в ограниченото пространство на градските панелни жилища, малките овошки са едно неустоимо предложение.

    07.04.2018

    Прочети публикацията

  • БЯЛ КАСИС-(Ribes rubrum)-ОТГЛЕЖДАНЕ,ПОЛЗИ

    Бяло френско грозде, Касис (Ribes rubrum "White grape", Whitecurrant, White currant) представлява широколистен храст, един от видовете френско грозде, който носи и името бял касис. Класифицира се към семейство Касисови (Grossulariaceae). Растението понякога се определя като албиносова разновидност на черния касис, поради прозрачният и белезникав цвят на плодчетата му, което е показателно за липсата на антиоксидантни пигменти в него. Има касиси с розов и жълт цвят, но те вече са хибридни сортове.

    04.04.2018

    Прочети публикацията

  • Райската ябълка (Diospyros kaki)-ОТГЛЕЖДАНЕ И ПОЛЗИ

    Райската ябълка (Diospyros kaki) е студоустойчива субтропична овощна култура, която може успешно да се отглежда при нашите климатични условия в голяма част от полските райони на страната. За нейна родина се счита Китай, където от дълбока древност са познавали и прилагали лечебните й свойства. В миналото тя е била използвана при  лечение на скорбут, инфекции, възпалителни процеси и др.

    31.03.2018

    Прочети публикацията

  • Нар - (Punica granata)-Отглеждане,размножаване,добиви

    Нарът (Punika granatum) e едно от най-старите културни растения. Той се отнася към семейство Punicaceae. За негова родина се смята Югозападна Азия.
    Полезните и лечебни качества на този плод са били известни на хората от дълбока древност. Рисунки на нар са намерени в гробниците на египетските фараони. За римляните и гърците той е бил символ на плодовитостта и дълголетието, за евреите – на изобилието и богатството.

    През епохата на християнството червеният сок от зърната на нара се свързва с пролятата кръв на мъчениците за Христовата вяра. В далечното минало при сватбените ритуали плодът е бил послание за щастлив брак и многобройно потомство.
    Нарът е широко разпространен в азиатските, африканските и средиземноморските страни. У нас той се среща в крайните южни райони на страната и по Южното Черноморие, предимно в градините на любителите овощари. Отглежда се като дърво и храст.



    29.03.2018

    Прочети публикацията