ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

ПЛОСКА ПРАСКОВА-(ПОНИЧКА)-СЛАДКО ИЗКУШЕНИЕ

ПЛОСКА ПРАСКОВА-(ПОНИЧКА)-СЛАДКО ИЗКУШЕНИЕ

Прасковите са потомци на плоските сортове праскови,които са основен сорт в Китай.Оригиналния сорт плоска праскова е кръстен peento(превод;плоска праскова).Търговци от BC Silk Road разпространяват към западния свят,където ботаниците и дават ботаническо наименование,Punis Persica.Плоските сортове праскови остават новост за Новия-свят до 20-век.Други срещани имена на тези праскови са,-Китайска праскова,Юпитер праскова,Сатурн праскова и най известното "поничка"

Силно продуктивен сорт с наситен тъмно червен цвят на кожата. Както всички  късни сортове,плодовете успяват да уловят цялото слънце-греене на лятото и натрупват много захари. Сладоста се дължи на това,което се нарича ген-мед-доминантен ген,който се намира във всички китайски сортове праскови.

Те са по-издръжливи на засушаване, защото традиционните трябва да охранват плодове с по-голяма маса. Това не е единственото им предимство – на вкус са по-сладки, с прекрасен мускатов аромат и бяло плодово месо. Удобни са за транспортиране и продажба, по-лесни са и за консумация, защото няма нужда да се разрязват наполовина като другите. Цената им по магазините в Европа е три пъти по-висока от тази на кръглите праскови.Виждали ли сте праскови с форма на курабийки? Отскоро тези странни творения на природата и човека се продават в търговските вериги у нас, а цената им е по-висока от тази на обикновените, защото са много сладки и сочни.Развиват се добре навсякъде в страната, където растат и другите праскови.

Разсадник Flower-Garden plant предлага-праскови,сливи,круши,ябълки,декортивни дръвчета,колонни ябълки,колонни круши,мушмули,кайсии,бадеми тел за поръчки 0887/31-35-38


« Назад към всички публикации