ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Мъхове и лишеи по овощните дървета

При някои дървета до 80% от повърхността на стъблото и скелетните клони е покрита с тези низши растения. Младите и силни дървета, които дават силен прираст, не допускат развитието им на своята територия. При резитбата е добре да се отстранят по-малките клонки, които са силно засегнати.

При оглед на кората на дърво, което е покрито с лишеи се забелязва разликата - без да вредят пряко, лишеите имат задържащ ефект върху растежа на растенията. Те са убежище за вредители и затова е желателно да не се допускат в овощната градина.

Мерките започват от есента

Есента се препоръчва остъргване на кората и варосване на стъблото, но ако сте пропуснали тази операция, която за младите дръвчета не е необходима, сега е моментът да се справите с лишеите и мъховете.

Най-добрият вариант за борба при овощните дървета и храсти е пръскането с разтвор на железен сулфат (300-500 г на 10 л вода) през пролетта във фаза спящи пъпки.

;Разсадник Flower-Garden plant предлага-малини,жълта малина,къпини,арония,цариграско грозде,касис,боровинки,ябълки, круши,дюли, мушмули, череши,бяла черница(moris allba), вишни, кайсии, праскови, сливи-тел за поръчки 0887/31-35-38


« Назад към всички публикации