ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Руски градински чай използва се за акцент в градината -(Perovskia atriplicifolia)

Perovskia atriplicifolia е растение, познато под наименованията Перовския, Руски градински чай, Руски мъдрец и Руска салвия. Носи името на своя откривател-руския граф Василий Алексеевич Перовски, който по време на експедиция в Централна Азия е пленен от красотата му.

Медоносно растение естествените местообитания на растението се намират в Афганистан, Пакистан, Иран и Тибет, където вирее по слънчевите, скалисти склонове. Структурата на този многогодишен полухраст е много близка до тази на лавандулата.Листенцата са елиптични, със силно назъбена периферия и не много едри - максималните им размери са: дължина 5 см и ширина 3 см. Те са овласени и силно ароматни.

При смачкване излъчват нежен аромат, смесица от салвия и лавандула. Листенцата са обагрени в сиво-зелено със сребрист оттенък.

Руският мъдрец цъфти с дребни синьо-виолетови цветчета, образуващи дълги до 30 см рехави метлици. Цъфтежният период е продължителен. Стартира в началото на лятото и продължава през цялата есен. За да развие прекрасната си декоративност, растението изисква интензивна светлина.

При отглеждане на полусянка стъблата прорастват и полягат, а туфата изглежда рехава. Издържа на студ .

Растението не боледува и не се напада от вредители. То е устойчиво на гъбични и вирусни инфекции. Не са познати инсекти, които да го атакуват. По тази причина не се налагат профилактични обработки с химически препарати.

Този ароматен виолетов облак изглежда великолепно като синьо море от цветове.

                                                                             Може да бъде засаден в група или да се съчетае с други растителни видове.

В композиции с други перенни цветя - астри, ехинацея, декоративни треви, а даже и рози. Най-красива е когато се сади в неголям масив.

Може да създадете мечтана градина.

Красива е дори обезлистена през зимата.

Перовскията е интересно и атрактивно и слабо познато у нас растение.От лятото до есента, силно ароматните сребърни листа са покрити с шипове от прекрасни, малки, виолетово-лилави камбановидни цветчета, които ще привличат пеперуди и пчели в градината.

Подходящ е за алпинеуми и скални градини. Чрез цветните петна от руска салвия, ландшафтните дизайнери създават текстурни контрасти, водни алюзии и вертикални структурни ефекти.

                                                                                                                   МОЖЕ ДА КУПИТЕ ТУК

Разсадник Flower-Garden plant предлага-рози,мини рози,чаен-хибрид рози,малини,къпини,арония,цариграско грозде,касис,боровинки,бяла ягода,жълта малина,годжи бери,нар,райска ябълка,смокини,ягоди тел за поръчки 0887/31-35-38


« Назад към всички публикации