ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Логанбери-(Loganberry)- МАЛИНА КРЪСТОСКА С КЪПИНА С МНОГО ВКУСНИ ЕДРИ,ОТГЛЕЖДАНЕ

малината и къпината – loganberry  
В стремежа си за създаде свое супер растение Янг е бил вдъхновен е от подобна кръстоска – плодът ))

логънбери (loganberry , получен от опрашването на къпина и малина. Неговият човешки татко е Лютър Бърбанк, който кръщава своето отроче на американския съдия и общественик, допринесъл много за развитието на градинарството Джеймс Харви Логан. Плодовете на логанбери са тъмночервени и един храст може да даде 7-8кг плодове.

Логанбери (Rubus × loganobaccus) е хибрид, подобен на тайбери, произведен от опрашването на растенията от къпина сорт "Aughinbaugh" (Rubus Ursinus) с диплоидна червена малина (Rubus idaeus). Растението и плодовете приличат повече на къпини от колкото на малини, но цвета на плодовете е тъмночервен, а не черен. Логанбери се отглеждат стърговска цел, и от градинари

Отглеждане
Растенията са здрави и по-устойчиви на болести и студ, отколкото много други плодове. Логанбери са по-често отглеждани в домакински градини. Един храст обикновено произвежда около десет разклонения. Те не са толкова изправени като на малината и се извиват по-скоро като своя къпината. Растежът може да бъде недисциплиниран, храстите да нараснат пет фута или повече на година. Някои градинари отглеждат храстите по стена или телена рамка. Старите храсти умират след втората година, и трябва да се режат, тъй като те могат да боледуват, и също така да попречат на реколтата.

Плодове узряват за около два месеца, като цяло от началото на лятото до края на сезона, за едно растение в даден момент по средата на сезона се появяват плодове в различни етапи, от цъфтежа до падеж. Зърната се прибират, когато имат дълбоко пурпурен цвят, а не червен. Всеки храст може да произвежда 7кг до 8 кг плодове в годината. Растенията продължават да имат плодове за около 15 години, и също може самостоятелно да се разпространяват.

Логанбери е популярна напитка в западен New York и части от Онтарио. Логанбери напитки могат да бъдат намерени на щандове на магазините в цялата област, както и няколко заведения за бързо хранене го продават, има и млечни шейкове, ароматизирани с логанбери сироп.


« Назад към всички публикации