ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Живият плет от лавровишна Новита – практичност и свежест в градината!

Имаме специална секция, посветена на оградите в градината. Днес отново предлагаме вид ограда, но и още нещо. Става дума за красивия и интересен жив плет. Това  е  Лавровишната , която има за цел да осигури уют, уединение или бордюр в градината ви.

В зависимост от това дали искате да се скриете от любопитни съседи и минувачи или имате нужда от обединяващ елемент в двора си, можете да изберете растенията за вашия плет от различни храсти и дървета.

Всички те, разбира се, се различават по размер, листна маса, цъфтеж и устойчивост.

Лавровишната е вечнозелен храст с тъмнозелени елипсовидни листа. Достига до около 2-3м. височина и има неправилен растеж. Добре понася постригване и едно от най-честите й приложения е за жив плет. Цъфти с бели цветове през пролетта, а по-късно образува малки плодчета. Лавровишната е бързорастящо растение. Сравнително лесно е за отглеждане. Толерира и сенчести места. Може да се отглежда на всички видове почви, но трябва да са добре дренирани.

Плетът от лавровишна се сади в една редица, разстоянието между растенията може да бъде 45 – 60 см. Друго предимство е, че лесно се оформя в различни фигури. Едноредовия жив плет е по-икономичен и е отлично решение за озеленяване вилата или къщата на село.Много устойчив и естетичен е и живият плет от лавровишна.

Всеки, дори да няма никакво понятие от градинарство, може да отгледа разкошен и гъст жив плет, ако се придържа към няколко прости и лесни за изпълнение правила.

Ако растенията са в контейнери /пластмасови саксийки или полиетиленови торбички/, те могат да се засаждат по всяко време на годината.

При засаждането е важно хубаво да се трамбова пръстта около кореновата бала и да не се натрупва почва над нейното ниво. След това трябва да се полее обилно с вода, за да слегне почвата. След като всички растения са вече посадени, се подрязва към 1/4 от височината им, когато са облистени, за да могат да се прихванат по-лесно. Накрая се наторяват с комбиниран тор NPK (азот, фосфор и калий).

Честото подрязване на живия плет, особено през летните месеци, е задължително условие, за да стане той хубав и гъст.

Важно е да не се забравя, че колкото по-често се подрязва той, толкова по-гъст ще стане след време.

Това е особено важно да се прави в началото, за да се разклони достатъчно.

                                                                         МОЖЕ ДА КУПИТЕ ТУК

 

 

Разсадник Flower-Garden plant ПРЕДЛАГА ХРАСТОВИДНИ РОЗИ,КАТЕРЛИВИ РОЗИ,ПЛОДНИ ХРАСТИ,РАСТЕНИЯ ЗА ЖИВ ПЛЕТ,ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ,МЕДОННОСНИ РАСТЕНИЯ И ДЕКОРАТИВНИ ХРАСТИ ЗА ГРАДИНАТА тел за поръчки 0887/31-35-38


« Назад към всички публикации