ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Не може да се отървете от листните въшки - опитайте мляко и йод

Листни въшки - един от най-често срещаните градински вредители. Тези насекоми са невидими, но могат значително да навредят на добива на култивираните растения и дори да доведат до тяхната смърт. Ще ви кажа как да се отървете от паразитите с помощта на мляко и йод - без да прибягвате до химически препарати.
Мляко и йод - средство за защита от вредители и болести Опитвамe се да използвамe химикали за борба с болестите и вредителите само като крайна мярка.
Ако постоянно наблюдавате растенията и започнете да обработвате при първите признаци на поражение - можете да използвате народни средства.
За борба с листните въшки използвам разтвор на мляко и йод. Вредители не понасят това решение, някои от тях умират, а останалите отиват. В допълнение, на листата на растенията се образува тънък филм след пръскане, който ги предпазва от гъбични заболявания.
Дори малка концентрация на йод се отразява на вредителите и им носи незабавна смърт. Важно е да запомните, че това лечение няма да засегне яйцата, така че редовно провеждам процедурата за пръскане за превантивни цели.

Правила за прилагане на решениетo

Селективно обработвамe растенията, които са най-податливи на смучещи паразити. Пръскането трябва да се прави на сух и безветрен ден, това може да стане рано сутрин или вечер - когато слънцето не е твърде активно.

Ако вали следващия ден, процедурата трябва да се повтори. Въпреки че продуктът е абсолютно безопасен, препоръчвам да предпазвате кожата, очите и дрехите по време на лечението. Много трудно се отстраняват петна от йод.
ДОЗА ЗА 5 ЛИТРОВА ПРЪСКАЧКА
1 ЛИТЪР МЛЯКО, 50 капки йод, обикновено веро.
Млякото и йода се смесват.Млякото придобива красив жълтеникав оттенък. Изсипете този разтвор в пръскачката и разбъркайте.
Внимателно обработваме растенията веднага след приготвянето на разтвора - не е подходящ за дълготрайна инфузия и за съхранение. Напръсквайки продукта, обръщам специално внимание на гърба на листата, където вредителите най-често са скрити.

Това просто народно лекарство е широко известно сред градинарите. Използва се в борбата срещу вредители по рози, чушки, копър, малини, овощни дървета и много други растения.

Не бързайте към магазина за токсични химикали. Отърви се от паразитите без вреда за околната среда и здравето ще помогне за ефективното народно средство.

Разсадник Flower-Garden plant предлага-овощни дръвчета,лози,малини,къпини,арония,цариграско грозде,касис,боровинки,бяла ягода,малини,рози,годжи бери,нар,райска ябълка,смокини,ягоди тел за поръчки 0887/31-35-38


« Назад към всички публикации