ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

РАСТЕНИЯ КОИТО ТРЯБВА ДА ИМАТЕ В ГРАДИНАТА

Известно е, че растенията взаимодействат помежду си, някои помагат един на друг, наричат ​​ги растения-компаньони, докато други са растения, които не са придружители. В екологичното градинарство подходяща комбинация от растения е от съществено значение, защото ще се радваме на здравословни зеленчуци, без да използваме химически разтвори за отстраняване на вредители и болести.  

Миризмите, които някои растения отделят, са много ефективни за премахване на вредители от други растения, представляващи реални бариери за защита. Вместо това растенията, които са по-привлекателни за вредители, отклоняват атаката от някои, които искаме да защитим, като се използват в екологичната градина като капани или жертвени растения.

Салвия (salvia officinalis) или срам в популярното име е лечебно растение, известно и използвано още от древността, но също и добър спътник в екологичната градина. Отхвърля зелените пеперуди, бобените бобчета, мухите от моркови ( Chamaepsila rosae ) и охлювите а в периода на цъфтеж привлича пчелите и пеперудите, като по този начин стимулира растителното опрашване.

Препоръчва се като съпътстващо растение за кръстоцветни (зеле, карфиол, броколи), фасул, моркови, домати, ягоди.




Босилек , лечебна билка с много здравословни качества, засаждам между домати, те са по-вкусни и по-ароматни. Босилек отблъсква комарите и мухите, а в периода на цъфтеж привлича многоцветни пеперуди в градината. Той е добър спътник за домати, чушки, боб, зеле, цвекло, магданоз, аспержи.

Органичните сортове босилек, които отглежда в градината, са червените рубен и лимон.





Лавандулата  е растение, което не бива да липсва в органичната градина. В допълнение към много приложения на парфюмерийната промишленост, козметика и терапевтични цели (нервна система седативен, антидепресант, диуретични) е отличен компаньони растения в градината. Силната миризма кара вредители, но привлича редица полезни насекоми като  пчели, които им помагат пеперуди опрашващи растенията, като по този начин производството на растителни култури, по-добре и по-здрава. За да се защити моите рози от листни въшки (въшки) зелени растения лавандула с рози.





Тагетис-(Tagetes) е санитарно растение, което не бива да липсва в органичната градина. Засаждам го в почти всеки слой, както като декоративно растение, но особено като растение-компаньон.

Коренът tagetelor употребата на едно вещество, което контролира нематоди, аромат отстранен  белокрилка, пази паразити ( Circulifer tenellus), с вируса, който атакува домати, чушки чили, патладжани, отхвърли мексикански боб бръмбар ( Epilachna varivestis ), отхвърля някои листни въшки , а други ги привличат, като имат роля и растителна капан.

От веществата, намерени в корените и цветята на цветята, се произвеждат екологични инсектициди.






Латинка /Tropaeolum/  , освен че има листа и годни за консумация цветя, привлича вредни насекоми като литсни въшки  и гъсеници, играе ролята на капан. Отхвърля и белокрилки, зелените пеперуди, тиквите, краставиците и пъпешите ( Diabroticaи Acalymma ).

Защитава доматите, патладжаните, краставиците, тиквите, тиквичките, пъпешите, боб, зеле, карфиол, броколи, гулия, репички и плодни дървета.

Разсадник Flower-Garden plant предлага-овощни дръвчета,лози,малини,къпини,арония,цариграско грозде,касис,боровинки,бяла ягода,малини,рози,годжи бери,нар,райска ябълка,смокини,ягоди тел за поръчки 0887/31-35-38


« Назад към всички публикации