ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

ВАЖНИ ПРАВИЛА ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕ НА БОРОВИНКИ

С подходящи грижи, боровинките могат да дават реколта от 50 до 90 години. Боровинките  са широко разпространени за лечение в народната медицина, и все пак това са просто сладко кисели плодове, които имат невероятен вкус.
За да отглеждате боровинки в градината не е трудно. Основното е да се създадат същите условия за растеж, както в естествена среда - гората.

Първо трябва да изберете открито слънчево място, което да не е подложено на прекомерна влага.

✓ Важна точка
-Корените на боровинките се намират в повърхностния слой на почвата с дълбочина 10-12 см, така че трябва постоянно да се мокри.
-При липса на дъжд, поливането се извършва 2 пъти седмично. Но не трябва да се допуска дълготрайна стагнация на повърхностните води, защото поради липса на въздух растенията са силно потискани и често умират.
-Почвата за боровинки трябва да бъде свободна, абсорбираща, дишаща и киселинна (pH от 3 до 5). Ако киселинността на почвата е слабо кисела или близо до неутрално (рН над 5.1), растенията не се развиват и могат да умрат.

-Иглолистната почва се приготвя в борови гори, като се събира постеля от борови иглици  . Тя е рохкава, бавно изгнива и е с повишена киселинност. 3а получаване на добра готова почва свежите борови иглици се държат на купчини цяла година.

Подхранете културата както с органични  така и с минерални торове.От органичните  са по-подходящи изгнилия тор, торф и компост (иглолистен талаш), които се добавят веднъж на три години през есента в размер на 3-4 кг на 1 м. Минералните торове под формата на разтвори на суперфосфат, амониев сулфат и калимагнезия също се добавят към почвата в малки количества годишно.

Не използвайте торове, съдържащи хлор: боровинката не ги толерира.

Разсадник Flower-Garden plant предлага-овощни дръвчета,лози,малини,къпини,арония,цариграско грозде,касис,боровинки,бяла ягода,малини,рози,годжи бери,нар,райска ябълка,смокини,ягоди тел за поръчки 0887/31-35-38


« Назад към всички публикации