ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Отглеждане на колонна ябълка

Колоноидните сортове ябълки са от голямоинтерес за любители градинари. Дървесината има малък размер корона, единственият багажника обрасли с къси плодни клонки. Почти всички разновидности на ранна поява на плодове и през втората година дава първо и доста богата реколта.

Колоноидните ябълкови дървета: засаждане и грижи

Един от най-големите предимства екомпактността на централата, така че можете да дори на малък парцел да расте изобилна реколта. трябва внимателно да се придържат към за успешното отглеждане на всички фази на обслужване, а след това не е проблем. Помислете за основните препоръки на колонен ябълка грижи.

  1. Материали от растителен произход. Кацане е най-подходящ приплоди колонни ябълкови дървета. Те са сравнително лесно да се толерира разсаждане и не се разболяват, какъвто е случаят с по-зряла засаждане. Много е важно, за да се предотврати изсушаване на кореновата система по време на транспортирането и засаждане - изобилие поливане след пресаждането е необходимо.
  2. Колоноидните ябълкови дървета изискват стегнато ищателен грижи. Може да се засаждат на разстояние от около половин метър. Въпреки посадъчен материал и е доста скъпо, но година по-късно, ще бъде в състояние да събере първата реколта, но поради много плътна кора растение носи голяма натоварване.
  3. Торене. В сезона на растеж колонен ябълка карбамиднен хранят три пъти. В 10 литра вода се разрежда с 50 г тор на дърво има 2L крайния разтвор. След разлистването направи първото хранене след две седмици повтарят, а след още две седмици, прекарват торене трета.
  4. Как да се намали колонен ябълково дърво. Особеността на този вид не е необходимо, за да отрежете дървото. Фактът, че здраво растение всяка година да се развива само един основен бягство. В случай, че най-горната пъпка, когато замръзване podmerzli може да се развие само две или три конкуриращи бягство. След това изберете най-силният от тях, а останалите нарязани. Тези отрязаните клони са много подходящи за ваксиниране в бъдеще.
  5. Често засадени в есенните дървета през пролеттазапочне да цъфти, това е стресиращо за растенията. Как да се грижим за колонен ябълкови дървета в този случай? Преди засаждане, почвата трябва да бъдат подготвени правилно. Леярската отвор органичен тор - компост или хумус преброяване 3-4 кг на засаждане дупка. Регулиране на растежа на кореновата система, като се използва разтвор IAA.

« Назад към всички публикации