ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

СЛИВА ЙО-ЙО Сортът е първият в света, напълно устойчив към вируса на шарка и гъбни болести

СЛИВА ЙО-ЙО Сортът е първият в света, напълно устойчив към вируса на шарка и гъбни болести



Произход : Сорта е създаден от д-р Валтер Хартман, и е кръстоска между Ortenauer и Стенлей.

Дърво : Умерено растящо.

Цъфтеж : Средно късен.

Срок на зреене : 25 август - 10 септември.

Тегло : 40 - 59 гр.

Опрашители : Самофертилен.

Устойчивост : Сортът е първият в света, напълно устойчив към вируса на шарка и гъбни болести. Устойчивостта се дължи Aur т.нар свръхчувствителност. Това означава, че инфектираните с вирус клетки умират веднага, така че вирусът в растението не може да се разпространи. Плодовете издържат на дървото без да окапват преждевременно.

Плодове : Плодовете са едри с продълговато-овална форма и имат висока и постоянна родовитост.
Кожицата е тъмно виолетова с обилен восъчен налеп.
Плодовете се оцветяват много рано, още преди да са узрели, заради което, трябва поне 50 % от плодовото месо да бъде жълто оцветено, за да се счита плода за узрял и да се започне с прибирането му.
Месото е хрупкаво, жълто, плътно, сочно, сладко-кисело, много ароматично.
Костилката е средно едра, отделяща се лесно от месото.Умерено растящ сорт, ранно встъпва в плододаване, висока и постоянна родовитост.

Плодове: Едри, овални, тъмносиньо оцветени, със светлосин восъчен налеп. Месото е хрупкаво, сочно, със сладко-кисел хармоничен вкус. Костилката се отделя добре. Сортът е резистентен на шарка и устойчив на гъбни болести. Много подходящ за отглеждане в заразени с шарка райони. Сливите от сорта ЙО-ЙО са подходящи за директна консумация, за преработка и сушене.

Разсадник Flower-Garden plant предлага-малини,къпини,арония,цариграско грозде,касис,боровинки,бяла ягода,сортове сливи,годжи бери,нар,райска ябълка,смокини,ягоди тел за поръчки 0887/31-35-38


« Назад към всички публикации