ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Круша - древен плод с магическа история

 Круша - древен плод на красивата, магическа история. Тя е смятан за фаворит плод на древногръцките богини, защото тя изглеждаше като форма на женско тяло с тънка талия и широки бедра. Сърбите също представляват сравнение с църквата, а това плодове, за да ги също малко свещено. Древните китайци и корейци пише в трактати, че това дърво има тайнствена сила. Slavyane също използва круша (плодове, клонки, дърво пепел) като лечебно компонент за различни отвари. 

Крушите са с високо съдържание на фибри

 Средната круша съдържа шест грама фибри, така че похапването на круши, може да ви помогне да изпълните вашият препоръчителен дневен прием от 25 до 30 грама. Те също така са вкусно слабително средство и затова са чудесен начин за предотвратяване на рак на дебелото черво. С диета с високо съдържание на фибри също може да поддържате в граници нивото на холестерола, което се отразява благоприятно на вашето сърце. Пълноценният прием на фибри от плодовете също е свързан с по-нисък риск от рак на гърдата.

Крушите съдържат значителни количества от витамините: А, С, К, В2, В3 и В6 а също съдържат и фолиева киселина. Крушите не отстъпват и по съдържание на минерали, като калций, магнезий, калий, мед и манган. Витамин С и мед са антиоксидантни хранителни вещества, така че консумирането на круши е много полезно за имунната система, и може да помогне за предотвратяване на рак.
     
Крушите съдържат също елементът бор, от който телата ни се нуждаят, за да се запази калцият в тялото ни, така че този плод може да бъде използван за профилактика на остеопорозата.

В крушите се съдържа хидроксицинамична киселина от родът на полифенолите и също е свързана с предотвратяване на рак на стомаха и рак на белия дроб
Те са и хипо-алергенни плодове. Това означава, че хората с хранителна чувствителност и алергии обикновено могат да ядат круши без неблагоприятни ефекти.
 
Яденето на три или повече круши на ден, също може да намали заболявания свързани с дегенерация на макулата (ARMD), основната причина за загуба на зрението при възрастните.
 
Кверцетин е друг антиоксидант съдържащ се в кожата на крушите. Той помага за предотвратяване на рак и увреждане на сърцето, което може да доведе до сърдечни проблеми. Едно скорошно проучване в университета Корнел откри, че кварцетинът в кората на крушите може да предпазва от болестта на Алцхаймер. Така че не си белете крушите!

Разсадник Flower-Garden plant предлага-малини,къпини,арония,цариграско грозде,касис,боровинки,бяла ягода,жълта малина,годжи бери,нар,райска ябълка,смокини,ягоди тел за поръчки 0887/31-35-38


« Назад към всички публикации