ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Торене с естествени средства

Тайната на прекрасната цветна градина е проста: растенията трябва да бъдат добре нахранени, в противен случай не чакайте буйна зеленина или добър цъфтеж. Продължителното време на недостиг на хранителни вещества обикновено води до болести, тъй като силите на устойчивост на растението се понижават. Ето как да си създадете собствени натурални торове, които са безвредни както за вас, така и за почвата.

1. Захар - всички растения обичат сладкия вкус, особено кактусите. Преди поливане поръсете върху почвата 1 чаена лъжичка захар (за саксия с диаметър около 10 сантиметра). Може да прибавите към водата за поливане малко захар (1/2 чаена лъжичка на 1 чаена чаша вода).

2. Рициново масло - поливайте растенията с разтвор от 1 чаена лъжичка рициново масло на 1 литър вода, докато по тях се появят пъпки.

3. Дървена пепел - разтворете 1 супена лъжица пепел в 1 литър гореща вода и изчакайте 1 седмица, като от време на време разбърквате. Поливайте растенията с разтвора веднъж на всеки 10 дни. От пепелта може да си приготвите и течен тор за цветята вкъщи. За да направите това, разредете 1 супена лъжица пепел в 1 литър        вода, с която поливате растенията.

 

4. Плодова вода - накиснете корите от нар или от други цитрусови плодове във

вода за 1 ден. После прецедете и вашата подхранваща инфузия е готова за поливане.

5Аспирин - имунитетът на стайните растения перфектно се подобрява чрез пръскане с разтвор на аспирин (1 таблетка се разтваря в 1 литър вода).

 

6. Сок от алое - пасва добре на всички стайни растения. За целта разредете 1 чаена лъжичка сок в 1/2 литър вода.




7. Мляко - листата на растенията почиствайте с прясно мляко. Това ще им придаде здраве, блясък и красота.

 

8. Гъби - те ще помогнат на вашите растения да изглеждат здрави и красиви. Накиснете във вода наситнени ядливи гъби в съотношение 1 към 1. След 1 ден прецедете течността, запазете я и отново накиснете гъбите с вода. След още 1 ден пак прецедете водата и я използвайте за напояване, смесена с прецедената инфузия от първия ден.

9. Витамин B12 - разтворете 1 ампула витамин B12 в 1 литър вода. Може да подхранвате теменужките си с този разтвор, като ги поливате с него 2 пъти месечно.

 

10. Бананова кора - тя е богата на калий, магнезий и фосфор. Използвайте я при разсаждане на растенията, като върху дренажа поставите слой от наситнена обелка от банан.Корите на бананите, вместо да се изхвърлят, се нарязват на ситно и се изсушават. При пресаждането на растенията се посипва пласт от естествената добавка или парчетата сушени кори просто се смесват с почвата.

Можете да използвате и друг метод. Изсушените кори се смилат в кафемелачка. Получава се тъмно кафяв прах, който може да се сипва в саксията преди поливане. Можете да разтворите банановия прах във вода и да използвате като течен тор.

Подхранването с бананови кори е много подходящо за цъфтящи растения. Особено добре реагират розите. Обилният цъфтеж се провокира от калия, а бананите са изключително богати на калий.

 

  • Листа от чай и утайка от кафе - органичните отпадъци от билки или кафе правят почвата в саксиите на растенията много по-пръхка и хранителна. Те са чудесен естествен тор, който поддържа добра влажност, но трябва да имате предвид, че създават и благоприятна среда за развитие на мухички или листни въшки.

 

  • Черупки от яйца - те съдържат голямо количество калций, който е отличен тор. Добавянето на прах от яйчни черупки неутрализира киселинността на почвата и подпомага растежа. Не забравяйте, че черупките се разграждат бавно, така че не слагайте твърде много от тях. Този тор е препоръчителен за подхранване на зрели растения.

 

  • Люспи от лук - веднъж месечно правете отвара от тях и пръскайте с нея растенията и горния слой почвата, за да бъдат избегнати различни заболявания. Този тор действа положително на почти всички стайни растения. За да подготвите отврата, сварете люспите от няколко глави лук в 1,5 литра вода за 2 часа. Разтворът не може да се съхранява продължително време, така че го използвайте, докато е пресен.


  • Портокалови кори
     - по същия начин може да си приготвите отвара и от портокалови кори. Тя се използва за профилактика срещу акари. Разтворът може да се приготви и без варене. Просто накиснете суха или прясна портокалова кора в 1,5 литра гореща вода за 12 часа, прецедете и изсипете в спрей бутилка.

 

  

 Подхранване с паста за зъби

Често се случва листата на стайните растения да са увиснали. Проблемът е в кореновата система. Кореново гниене се появява при поливане със студена вода или когато растението е на течение. Това често може да се случи през студения сезон. В този случай на помощ идва пастата за зъби на прах (можете да я намерите в големите и хомеопатични аптеки). В една чаша вода се сипват 2 супени лъжици от праха + 1 супена лъжица на меден сулфат + 2 супени лъжици дървесна пепел. Дървесната пепел ще подсили кореновата система. Всичко се разбърква.

Внимателно се отстранява почвата в основата на стъблото около кореновата шийка. Полейте оскъдно с приготвения разтвор. Спрете да поливате за една седмица и преместете саксията на сухо място.

Саксийните цветя не обичат кисела почва. От време на време, би било добре да ги подхранвате с паста за зъби. В 1 литър вода изстискайте една трета от тубичка паста за зъби (изберете някой по-евтин вариант). Разбъркайте добре и с получения разтвор полейте цветята. Водата трябва да е с температура 20-22 градуса. Това подхранване е много полезно за цветовете. Калцият, който постъпва в почвата, осигурява храненето на корените.

Подхранване с Мая може да служи като отличен стимуланти за растеж на растенията. Този продукт е богат на минерали, органични желязо и микроелементи. Ако маята се разтваря във вода ще бъдат разпределени вещества, които ускоряване на растежа на растениятате ще станат по-силни и разсад ще бъде по-добре да прехвърлят пикиране и по-малко разтегне. Истината е, че има един протест: дрожди могат да работят само в топлите почви.

Добър ефект от такива торове ще бъде през пролетта, по време на забавно, или пресаждането от разсад или есен, докато вкореняване розетки на ягоди.

Разсадник Flower-Garden plant предлага-малини,къпини,арония,цариграско грозде,касис,боровинки,бяла ягода,малини,рози,годжи бери,нар,райска ябълка,смокини,ягоди тел за поръчки 0887/31-35-38


« Назад към всички публикации