ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА РОЗИ И ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ЗА ГРАДИНАТА Flower-Garden plant предлага Храстовидни рози,Катерливи рози,Десертни лози,Декоративни храсти,Декоративни треви,Плодни храсти, тел за поръчки 0887/31-35-38

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

ЖЪЛТА АКАЦИЯ-(Caragana arborescens)

0.00 лв.0.00 лв.Спести: 0.00 лв.--399%

РЕДОВНА ЦЕНА: 0 лв.       СПЕСТЯВАТЕ: 0 лв

ПРОМО ЦЕНА: 0 лв.            ОСТАВАТ: 0 бр.


ЖЪЛТА АКАЦИЯ

 

Височина в момента: 80см - 110см

Жълтата акация (Caragana arborescens) е храст или малко дърво, което цъфти в много красиви жълти багри. Растението е обичано от хората и пчелите, и е член на семейство бобови. Наричана е в полето на родния си ареал на разпространение с имената сибирско грахово дърво и сибирски грахов храст.
 Този вид акация е медоносно растение. Снабдени с обилно количество жълт прашец, цветчетата ѝ биват постоянно посещавани от пчели. Количеството мед, който се получава от един хектар акациеви насаждения е от порядъка на 50 до 200 килограма. 
Той е с приятен аромат, вкус и със светъл цвят.
 Растението е листопадно. Достига височина от 6 метра. През първата година от развитието си расте с бързи темпове, след което започва умерено развитие.
 Характерния цвят на листата е между тъмно и светло зелено. Имат дължина от 7,6-10 до 12,7-13 см. Разположени са срещуположно на клончетата. Самите те се състоят обикновено от 3 до 6 двойки, отново срещуположно растящи, овално-елипсовидни малки листенца на брой от 8 до 12.
Цветовете са неправилни, жълти и ароматни. Те са хермафродитни - съдържат и мъжки и женски плодни органи. Прорастват по единично или на групички до четири на брой в една. Цъфтят през месеците май и юни, с продължителност на цъфтежа от 12 до 18 дни.
 На тяхно място се образуват плодовете на растението, които предствляват бобовидни шушулки, съдържащи няколко семенца. Те са гладки, сплескани, с дължина от 2,5 до 5 см. В процеса на узряване променят цвета си от зелен на кафяв.
 Използват се семената, шушулките, листата, кората, дървесината и добитото от растението масло. А цялото то намира активно приложение в екстериорната флорална декорация.

Снимката е илюстративна - на снимката е показано как ще изглежда растението след положените необходими грижи!

Доставката е с куриер ЕКОНТ до офис или до ваш адрес.

Сигурна опаковка преди изпращане